
de madammen
Zo maak je stoofvlees
In de keuken
do 9 sep. - 1:24

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 2 kg stoofvlees van goede kwaliteit
- 3 dl rundsbouillon
- 1 fles donker abdijbier naar keuze
- 2 wortelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 kruidnagels
- 2 stengels bleekselder of een stuk knolselder
- Zout, peper, tijm & laurier
- Peterseliesteeltjes en/of wortel
- Een klontje goede boter
Aan de slag!
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout.
Bak het rondom bruin in bruisende boter.
Bak in een andere pan de gesnipperde ui, gesneden groenten en geplette knoflooktenen.
Voeg de groenten bij het vlees en blus met bouillon en bier. Voeg de kruiden toe, breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens op de laagste stand. Laat alles gedurende zo’n 4 uur rustig sudderen.
Haal het stoofvlees van het vuur en laat het vervolgens een hele nacht rusten.
Warm het de volgende dag opnieuw op en serveer met zelfgemaakte frietjes of een smeuïge aardappelpuree.
Dit is een recept van Geert Van Hecke.