Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je stoofvlees

In de keuken

do 9 sep. - 1:24

Mét frietjes en heerlijke zelfgemaakte mayonaise.
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 2 kg stoofvlees van goede kwaliteit
  • 3 dl rundsbouillon
  • 1 fles donker abdijbier naar keuze
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 2 stengels bleekselder of een stuk knolselder
  • Zout, peper, tijm & laurier
  • Peterseliesteeltjes en/of wortel
  • Een klontje goede boter

Aan de slag! 

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. 

Bak het rondom bruin in bruisende boter.

Bak in een andere pan de gesnipperde ui, gesneden groenten en geplette knoflooktenen.

Voeg de groenten bij het vlees en blus met bouillon en bier. Voeg de kruiden toe, breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens op de laagste stand. Laat alles gedurende zo’n 4 uur rustig sudderen.

Haal het stoofvlees van het vuur en laat het vervolgens een hele nacht rusten. 

Warm het de volgende dag opnieuw op en serveer met zelfgemaakte frietjes of een smeuïge aardappelpuree.

Dit is een recept van Geert Van Hecke.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet