de madammen
Zo maak je verse vijgen met mascarponecrème
In de keuken
do 30 sep. - 1:22
Wat heb je nodig:
- 3 vijgen per persoon
- 100 g walnoten
- 2 el honing
- enkele klontjes boter
- 250 g mascarpone
- 2 el bloemsuiker
- 1 el vanille-extract
Aan de slag!
Snij de vijgen kruisgewijs in en leg ze in een ovenschaal.
Duw ze open en leg een mini klontje boter in het hart van de vijgen.
Hak de walnoten fijn en besprenkel hiermee de vijgen.
Verdeel er ook de honing over.
Zet gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven op 180°.
Doe de mascarpone in een kom en roer er de bloemsuiker en het vanille-extract onder.
Haal de vijgen uit de oven, verdeel ze over de borden en doe er een lepel mascarponecrème bij.
TIP: Maak zelf je vanille-extract! Neem 20 cl wodka (goedkope is ok) en doe er zes à zeven vanillestokjes (overlangs doorgesneden) in. Sluit af en zet gedurende enkele weken op een donkere koele plaats. Giet iedere keer je enkele lepels vanille-extract gebruikt, er terug wat wodka bij. Ongelooflijk aroma!