
de madammen
Zo maak je worst met puree en rode kool
In de keuken
vr 1 jan. - 8:00

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 4 verse braadworsten
- 1/2 rode kool
- 2 uien
- 5 geschilde en geraspte appelen (reinette)
- 2 eetlepels liesvet
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels aalbessenconfituur
- 1 deciliter rode wijn
- 4 eetlepels natuurazijn
- 1 thee-ei gevuld met tijm, laurier en 4 jeneverbessen
Aan de slag!
Rasp de rode kool en kook die gaar in water. Smelt ondertussen in een andere pot het liesvet en stoof er de uien in aan. Giet de kool af en voeg die bij de uien.
Rasp de appelen fijn en voeg die ook toe.
Laat alles eventjes rustig stoven.
Voeg suiker, aalbessenconfituur, rode wijn, azijn en kruidenzakje toe en laat rustig onder deksel een uurtje sudderen.
Kook aardappelen gaar en bak de worsten in boter.
Dit is een recept van Jeroen Meus.