
de madammen
Zo maakt ons moeder heerlijke havermoutkoekjes
di 14 jun. - 4:51
Radio 2-luisteraar Paul Dedobbeleer is geboren en getogen in Oetingen en dat is echt een heel schattig dorpje, een deelgemeente van Gooik. In Oetingen werden ooit de allerlekkerste havermoutkoekjes gemaakt, door zijn grootmoeder.

Wat heb je nodig:
Voor 1 persoon als volwaardige maaltijd:
- 60 gr. havermout
- ¾ dl water
- 70 gr. bloem
- 30 gr. fijne suiker
- Een snuifje kaneel
- ¾ dl melk
- Een ei
- Een beetje boter
Aan de slag!
- Week de havermout gedurende minimum een half uurtje in het water.
- Voeg er daarna de bloem, suiker, kaneel en melk toe en roer tot een klontloos beslag.
- Tot slot voeg je er de eierdooier aan toe en nogmaals oproeren.
- Smelt boter in een koekenpan en leg er 3 eetlepels beslag in.
- Bak de koekjes snel gaar met een bruin kleurtje.
- Dien de koekjes warm op met bruine of witte suiker.