Zo ontpit je vlotjes een granaatappel
Fan van granaatappels, maar niet van het geknoei om de pitjes eruit te halen? Want dat kan soms erg klunzig zijn. Op deze manier lukt het je wonderwel!
![](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/article_header_mobile/public/20/legacy/2020-06/GettyImages-664649487.jpg?rnd=9b755a76&itok=zWsqZXD7)
Snijd of scheur de granaatappel voorzichtig in twee
![](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/afbeelding_paragraaf_1_3_340/public/20/legacy/components-images/2020-06/gif-gr1.gif?rnd=9b755a76&itok=i6ph8QM5)
Plooi elke helft nog een stukje verder open
![](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/afbeelding_paragraaf_1_3_340/public/20/legacy/components-images/2020-06/gif-gr2.gif?rnd=9b755a76&itok=M9T4_4LS)
Klop op de schil met een houten lepel
![](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/afbeelding_paragraaf_1_3_340/public/20/legacy/components-images/2020-06/gif-gr3.gif?rnd=9b755a76&itok=2EHR5xre)
Klaar én smakelijk!
![](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/afbeelding_paragraaf_1_3_340/public/20/legacy/components-images/2020-06/gif-gr4.gif?rnd=9b755a76&itok=8C9sBl-l)