10 overtreders betrapt bij actie tegen spoorlopers

woensdag 9 oktober 2019 - 15:25
Dirk Reynders
Foto: Infrabel
Bij een controle-actie tegen spoorlopers zijn vandaag in Diepenbeek 10 overtreders betrapt, aan de halte Kiewit kreeg een 10-tal jongeren een waarschuwing omdat ze zich gevaarlijk gedroegen.

Al sinds september voert Infrabel een campagne tegen het lopen op en langs de sporen. Dat is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk. Het heeft al ettelijke keren tot dodelijke ongevallen geleid. Vandaag was het de beurt aan Limburg voor zo’n actie, meteen de laatste in het rijtje.

Diepenbeek

Medewerkers van Infrabel, de lokale politie en Securail hielden vanmorgen toezicht in de buurt van het station en de overweg in Diepenbeek. Daar zijn 5 spoorlopers betrapt en nog eens 5 weggebruikers die een overtreding begingen aan de overweg.

Kiewit

Tegen de middag verplaatste de actie zich naar het station van Kiewit. Daar zijn niet echt overtredingen vastgesteld, maar wel een 10-tal jongeren die zich gevaarlijk gedroegen, onder meer met de benen van het perron naar beneden hangen. Daar zijn ze op aangesproken. Volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit is het niet uitgesloten dat er minder overtredingen in Kiewit waren omdat er op dat ogenblik niet zoveel treinen passeerden. Ook kunnen eerdere campagnes op die plaats tijdens Pukkelpop hun vruchten hebben afgeworpen.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!