Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Home

Luister

radio2 Select

Radio2 anndaan

Wat maakt een limburgse vlaai tot een limburgse vlaai eens uit de oven mag er niks meer aan gebeuren

Wat maakt een Limburgse vlaai tot een Limburgse vlaai? "Eens uit de oven mag er niks meer aan gebeuren"

door radio2 ann&daan

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

4 min

Het was vorige week groot nieuws: Europa erkent de Limburgse vlaai officieel als streekproduct! Limburgers Ann en Daan dus in de wolken, net als alle Limburgse bakkers. Twee trotse Limburgse bakkers kwamen langs in de studio, Roland Emmerix uit Riemst en Guy Martens uit Kinrooi. Zij kwamen vertellen wat een Limburgse vlaai tot een echte Limburgse vlaai maakt. "Er zijn verschillende voorwaarden, zo moet de vlaai uit een Limburgse oven komen. En ook heel belangrijk, nadat ze uit de oven komt mag er niks meer aan gebeuren. Er mag dus geen slagroom of suiker meer toegevoegd worden nadien."

gerelateerde artikelen

gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet