Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Home

Luister

radio2 Select

Radio2 spits

Bart peeters over wat nog komen zou liedjes kunnen verdriet niet weg halen maar ze kunnen het wel een plaats geven

Bart Peeters over 'Wat nog komen zou': "Liedjes kunnen verdriet niet weg halen, maar ze kunnen het wel een plaats geven"

door radio2 spits

Bannerafbeelding voor fragment

2 jaar geleden

4 min

Tijdens de 'Week van het Nederlands' telefoneert Vanessa Vanhove in Radio2 Bene Bene tekstschrijvers van Nederlandstalige liedjes. Bart Peeters vond dit initialief een goed idee. "Ik geloof in alle talen, maar als je in jouw land de taal spreekt waarmee je bij de bakker een rozijnenbrood bestelt, dan helpt dat om liedjes te schrijven. Ik vind het heel aangenaam dat ik in ons land liedjes in het Vlaams mag maken."

Is het gemakkelijk om te zingen in het Nederlands? "Het voordeel is dat je in een taal zingt die je kent. Het nadeel is dat de mensen iedere nuance en letter begrijpen. Dat maakt toch wel een verschil."

Is Bart Peeters stiekem jaloers om een Nederlandstalige parel? "Ik denk aan het liedje 'De zji' van Ertebrekers. Ik begrijp niet elk West-Vlaams woord, maar het is zo funky, dat je meteen begrijpt wat de zee en de kust zo mooi maakt."

Welk liedje van Bart Peeters mag de eeuwigheid ingaan? "Soms heeft de muziek een echte functie. Soms is muziek ook zinvol. Ik ben een aantal mensen kwijt geraakt, zoals Robert Mosuse en mijn vader. Dat begon een weg te zoeken naar mijn hoofd. Dan heb ik een liedje gemaakt dat over afscheid gaat. Het troost mij dat het liedje 'Wat nog komen zou' op begrafenissen gespeeld wordt. Liedjes kunnen pijn of verdriet niet weg halen, maar ze kunnen het wel een plaats geven."

gerelateerde artikelen

gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet