78-jarige voetganger smakt met hoofd op voorruit na aanrijding in Hamme

maandag 2 december 2019 - 20:04
Manon Dupont
Auto met gebroken raam
Foto: Radio 2
Een 78-jarige voetganger uit Hamme-Zogge is maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij op de Heirbaan werd aangereden door een personenwagen. De man stak het zebrapad over aan de vroegere wapenwinkel, toen hij plots werd opgeschept. De man kwam met zijn hoofd op de voorruit van de wagen terecht en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18 uur werd een oudere man in Hamme gegrepen door een wagen toen hij het zebrapad overstak.

Harde klap

De 78-jarige man kwam uit de Mispelaarstraat en wou het zebrapad oversteken richting Zogge, waar hij woont. De man was bijna overgestoken toen hij werd opgeschept door een personenwagen. Hij kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de wagen terecht en bleef daarna roerloos liggen op de grond. De Ford kwam pas enkele meters verder tot stilstand.

De hulpdiensten werden meteen verwittigd en kwamen ter plaatse. Zij hebben de man ter plaatse verzorgd en overgebracht naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas. Op dit moment is zijn toestand kritiek.

De rijstrook op de Heirbaan is op dit moment volledig afgesloten. Het parket zal waarschijnlijk een verkeersdeskundige ter plaatse sturen voor de nodige vaststellingen te doen.

Wagen
Ziekenwagen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!