Dit was de pompoensoepactie in Gent!

vrijdag 14 december 2018 - 15:14
Sarie Rooms
Soepverkoop
Onze eerste soepactie was een succes. En dat kwam natuurlijk door jullie! Beleef deze dag nog eens met ons mee en ontdek hoeveel we hebben opgehaald voor vzw Zwerfgoed.

Het is bijna de warmste week en ook wij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen zijn volop in de weer om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar kozen we voor vzw Zwerfgoed. Zwerfgoed is een time out project voor jongeren (in problemen). Ze bieden een alternatieve dagbesteding aan op de boerderij, in het bos, met allerlei creatieve projecten.

Pompoenen inzamelen

De soepactie startte na heel wat voorbereidend werk. We hadden besloten om pompoensoep te maken, maar daar moesten we nog heel wat pompoenen voor verzamelen. Na een warme oproep aan onze luisteraars om pompoenen te 'doneren', kwamen er heel wat reacties. Reporters Lieke en Sarie gingen ze gaan halen bij de mensen thuis.

Start Je Dag

In het ochtendprogramma hebben we live in wooncentrum Triamant in Zottegem soep gemaakt met de geschonken pompoenen. Een dertiental vrijwilligers kwamen samen met ons de soep bereiden voor deze middag. Er waren véél gedoneerde pompoenen, wat resulteerde in véél soep: maar liefst 75 liter soep werd er gemaakt. Het was volgens een speciaal recept van chef-kok Wim Ballieu.

vrijwilligers soepactie Triamant

Het Middagprogramma

De soep is gemaakt, dus het is tijd om ze te verkopen. Heel wat werknemers van Radio 2 Oost-Vlaanderen staken de handen uit de mouwen en in de soep. Drie euro voor een beker soep en acht euro voor een liter. En ja hoor, de soep vloog de deur uit.

Kon je er niet bijzijn? Dan kan je toch nog een glimp van ons opvangen in onderstaande live-video.

Opbrengst

Het was een zeer koude dag, maar we hebben alleen maar warmte gevoeld vandaag. Het exacte bedrag is nog niet geweten, want de officiële telling is nog volop aan de gang. We kunnen wél al meegeven dat het rond de 650 euro (of meer) zal zijn. En dat allemaal dankzij jullie!

We kunnen toch wel zeggen dat we de warmste luisteraars hebben! Een welgemeende dankjewel van de hele redactie van Radio 2 Oost-Vlaanderen. En tot volgende week in Aalst?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!