Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Worstenbroodjes en appelbollen op Tenerife: Aalsterse bakker brengt Vlaamse traditie naar Canarische eilanden

ma 13 jan. - 2:27

Bakker Bernaar De Graeve uit Aalst woont en werkt al vier jaar op het Canarische eiland Tenerife. Daar bakt hij op verloren maandag de traditionele worstenbroodjes en appelbollen. Niet alleen Vlamingen lusten ze, ook de Spanjaarden zijn er dol op.
© Foto: Bernaar De Graeve

"Elk jaar verkopen we er meer en meer", vertelt Bernaar De Graeve bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Vannacht bakte ik 700 worstenbroodjes en 700 appelbollen. Die gaan allemaal vlotjes de deur uit." Niet alleen de Belgen komen ze kopen, alsmaar meer Spanjaarden willen de Belgische lekkernij proeven: "Ze vinden dat toch speciaal, zo'n worst in gerezen bladerdeeg."

Belgische ingrediënten per container

De lekkernijen worden gemaakt met Belgische ingrediënten. "Dat is ons geheim", zegt Bernaar, "elke maand laat ik een container verschepen vanuit Antwerpen naar Santa Cruz, met Belgische grondstoffen." De bakkerij van Bernaar bevindt zich op een industrieterrein in het zuiden van Tenerife. Het brood en het gebak worden dan verdeeld over twee eigen winkels en enkele andere verkooppunten op het eiland.

Ook kerststronken

Het assortiment is volledig Belgisch. "Ook bij andere gelegenheden maken we dus speciale gebakjes: onlangs nog de driekoningentaart en de kerststronk in de eindejaarsperiode. Gelukkig hebben we hier een koeltoog", voegt Bernaar er nog lachend aan toe.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet