De UA organiseert een feestelijke drive-in als proclamatie: "De receptie achteraf gebeurt op rolschaatsen!"

maandag 28 september 2020 - 18:00
Drive in
Door de coronacrisis zien de proclamaties voor studenten er dit jaar iets anders uit. De studenten van de VUB kregen hun diploma op de Grote Markt in Brussel. Ook Universiteit Antwerpen komt met een origineel idee voor de studenten geneeskunde. Zij worden uitgezwaaid met een feestelijke drive-in. In 'Spits met David' vertelt professor Guy Hubens dat de auto's van de studenten in goede banen geleid worden.

"Op dinsdag 29 september zal een drive-in het concept zijn om de proclamatie van onze faculteit te organiseren. Het behalen van een diploma is het beëindigen van een opleiding en dat is een hoogtepunt voor de studenten. We willen ze, coronaproof, de mogelijkheid geven om live aanwezig te zijn in aanwezigheid van enkele getrouwen om dit moment mee te maken. Zij komen dan met hun eigen auto naar één van onze grote parkings. In die auto zitten maximaal 4 personen en dan gaan we een coronaveilige proclamatie organiseren. Het organiseren van een proclamatie met een drive-in geeft een warmer gevoel dan een plechtigheid te organiseren in de grootste zaal van Antwerpen met uitsluitend studenten," zegt professor Guy Hubens.

De traditionele proclamatie vindt plaats op een podium en de studenten kunnen die volgen via de radio in hun auto. 

Professor Guy Hubens

Alles is te volgen via de autoradio

"De studenten krijgen bij het binnenrijden een goodiebag met instructies en kleine versnaperingen. De traditionele proclamatie vindt dan plaats op een podium en de studenten kunnen die volgen via de radio in hun auto. Met respect voor de afstand gaan we kleine groepen studenten op het podium uitnodigen en daar hun diploma overhandigen." 

Receptie op rolschaatsen

"Na de proclamatie kunnen we geen traditionele receptie organiseren. Volgens het concept van de drive-in wordt er iets te drinken aangeboden door de 'students on wheels', die tussen de auto's bestellingen kunnen rond brengen op rolschaatsen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!