Kandidaat-voorzitter CD&V Walter De Donder onder vuur in eigen gemeente na bouwdispuut

woensdag 6 november 2019 - 07:08
Lieselot Terryn
In Affligem wil oppositiepartij N-VA dat de burgemeester, Walter De Donder, de bevoegdheid Ruimtelijke Ordening afstaat aan een andere schepen. De Donder is verwikkeld in een juridische procedure rond een bouwovertreding. Zolang er geen definitieve uitspraak is, vindt N-VA het deontologisch niet kunnen dat de burgemeester die bevoegdheid houdt.

Walter De Donder, burgemeester van Affligem en kandidaat-voorzitter voor CD&V, ligt met zijn buurman al enkele jaren in conflict rond een bouwdispuut. De Donder zou in zijn tuin een bijgebouw hebben gezet, dat volgens de buurman te dicht op de scheidingslijn staat. Het gebouw zou ook te groot zijn. De buurman diende hiervoor al twee keer een klacht in. De Raad voor Vergunningsbetwistingen gaf de buurman al eens gelijk, maar de procedure blijft aanslepen. 

Voorstel verworpen

Zolang het dispuut aansleept, vindt oppositiepartij N-VA  het deontologisch niet kunnen dat De Donder zijn bevoegdheid Ruimtelijke Ordening behoudt. De partij vroeg dan ook in de gemeenteraad dat de burgemeester afstand doet van zijn bevoegdheid. Het voorstel werd onmiddellijk verworpen en De Donder blijft dus bevoegd voor Ruimtelijke Ordening ondanks het bouwdispuut met zijn buurman. De Donder was zelf niet aanwezig op de gemeenteraad. Als kandidaat-voorzitter voor zijn partij was hij gisterenavond op een debat in Antwerpen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!