Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Nieuwe reeks: de ‘Grote Vijf’ van Vlaams-Brabant en Brussel

vr 8 nov. - 6:20

Wat zijn de vijf grootste, wilde dieren van Vlaams-Brabant en Brussel? Wat eten ze, waar leven ze, met hoeveel zijn ze en zijn ze gevaarlijk? Reporter Kirsten Simons trekt de natuur in, samen met andere natuurliefhebbers en probeert de ‘Grote Vijf’ te spotten. Dat blijkt een hele uitdaging.
© Foto: Carl Theunis

The Big Five’, het is een term die vooral gebruikt wordt voor de vijf grote wilde dieren die toeristen willen spotten in Afrika: buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Maar hebben wij ook zo’n ‘grote vijf’ in Vlaams-Brabant en Brussel? Vijf grote dieren die leven in het wild, in de bossen en velden van Vlaams-Brabant, of zelfs in Brussel?

Opportunisten

Het is alvast zo dat er de laatste jaren meer grote en wilde dieren voorkomen in Vlaams-Brabant, dat bevestigen onder ander Natuurpunt, Landschap vzw, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. Het gaat vaak om opportunisten, dieren die zich makkelijk aanpassen aan het landschap en ook makkelijk voedsel vinden. Laat de ‘grote vijf’ nu bijna allemaal van die opportunisten zijn.

Welke vijf?

Dat lees je in de bijgevoegde artikelenreeks! Met veel info en filmpjes van elk dier.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet