Femke reageerde na haar coma op 'Amalfi' van Hooverphonic. Alex Callier: "Ik heb al een fantastische job, maar dit maakt mijn job nog specialer"

zaterdag 13 februari 2021 - 10:30
Leentje vertelde Radio 2 haar ontroerende verhaal over haar dochter Femke, wiens leven na een ongeval aan een zijden draadje hing. Dankzij 'Amalfi', het nummer van Hooverphonic kreeg ze hoop dat het weer goed zou komen met Femke. Radio 2 trok met Leentjes verhaal naar Alex Callier van Hooverphonic. "Dit maakt mijn job nog specialer", reageerde hij.

In 2017 raakte Leentjes 17-jarige dochter Femke zwaar gewond, nadat ze op de fiets werd aangereden door een auto. Femke zweefde twee weken tussen leven en dood, tot er toch beterschap in zicht was. Femke ontwaakte geleidelijk aan uit coma. Op aanraden van de dokters stelden Femkes ouders een playlist samen met liedjes die veel voor haar betekenden, om haar geheugen te stimuleren.

Een van de liedjes op de playlist was 'Amalfi' van Hooverphonic. "Toen de eerste noten van 'Amalfi' weerklonken, zagen we aan de helderheid van haar blik dat ze dat herkende. Daarna lipte ze een stuk van de tekst mee! Je zag haar ogen ook mee bewegen op het ritme van de muziek. Als het lied uitgespeeld is, zegt ze 'heel mooi'. We hebben het toen niet droog gehouden. Haar geheugen en spraak waren dus nog intact!"

Alex Callier: "Ik vind het fantastisch dat ik heb bijgedragen aan het herstel van Femke"

Leentje en haar man filmden ook het bijzondere moment van Femke in het ziekenhuis. Leentje probeerde Hooverphonic op de hoogte te brengen van de impact van hun muziek en toonde Alex Callier zelfs eens de video met de beelden van Femke: "Ik heb Alex Callier van Hooverphonic ooit het filmpje van Femke getoond, waarin ze reageert op 'Amalfi', maar ik weet eigenlijk niet of de boodschap toen goed was aangekomen. Dat was een beetje op een ongelukkige plaats, op een parking met veel lawaai... Ik denk eigenlijk niet dat hij echt door had wat ik hem liet zien."

En wat blijkt,  Alex Callier herinnert zich het moment wel degelijk nog: "Ik weet nog heel goed dat Leentje mij de video heeft getoond. Dat heeft mij toen echt geraakt. Het was heel intens. Ik vind het fantastisch dat ik heb bijgedragen aan het herstel van Femke. Ik heb al een fantastische job, maar dit maakt mijn job nog specialer."

Bekijk de volledige reactie 

Lees het volledige verhaal van Leentje

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!