20 jaar Eregalerij eert ook Wouter Van Belle voor een 'Leven vol muziek'

dinsdag 14 januari 2020 - 15:08
Wouter Van Belle
Wouter Van Belle
Naast Soulsister wordt ook producer Wouter Van Belle geëerd met een 'Leven vol muziek'.

Op donderdag 19 maart is het feest in Oostende. Radio 2 en Sabam for Culture vieren in het Kursaal '20 jaar Eregalerij'. Tijdens het jaarlijkse feest voor een leven vol muziek wordt - naast Soulsister - ook Wouter Van Belle opgenomen in De Eregalerij. Van Belle ontvangt de prijs voor een 'Leven vol muziek' voor zijn grote betekenis voor de Vlaamse muziek. En zijn invloed daarop. 

Idool 2011

De eerste keer dat het grote publiek kennis maakt met Wouter Van Belle is tijdens Idool 2011. Samen met Jean Blaute, Sylvia Van Driessche en Koen Buyse oordeelde Wouter als streng jurylid mee over de kandidaten.
Minder bekend is dat hij nog op het podium gestaan heeft met Dead Man Ray, de groep rond Daan Struyven. In 2006 bracht hij een eigen album 'Wow & Flutter' op de markt.

Achter de knoppen

De favoriete plek van Wouter Van Belle is achter de schermen en de knoppen van een opnamestudio. Als producer maakte hij van sterke nummers tophits. Zijn eerste nummer 1-hit is 'Ebbenhout blues' van Wigbert
Wouter Van Belle is de man van de wereldberoemde pianoriff van Gorki’s 'Mia'. Hij werkte samen met Noordkaap wat parels opleverde als 'Satelliet Suzy' en het onsterfelijke 'Ik hou van u'. Hij producete de eerste plaat van Novastar met hits als 'Wrong' en 'The best is yet to come'. Bovendien was hij de ontdekker van Flip Kowlier en Yevgueni.
Wouter is ook de man achter de internationale doorbraak van Axelle Red. Goed voor een resem klassiekers als 'Sensualité', 'Je t'attends', 'Le monde tourne mal' en 'Elle danse seule'.
Recent vroeg Geike Arnaert aan Wouter Van Belle om haar tweede solo-album te realiseren. Momenteel werkt Van Belle met Daan en Dead Man Ray.

Ook succes in Nederland

De voorbije jaren scheerde hij in Nederland nog hoge toppen met de populaire groep Racoon

De Eregalerij 2019

'Een leven vol muziek' ging in De Eregalerij van 2019 naar Guido Belcanto, Henny Vrienten en het schrijverstrio Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!