Ontdek de 8 afleveringen van de nieuwe Radio 2-podcast: 'Wereldhits van bij ons'

zondag 14 februari 2021 - 08:00
Voor De Week van de Belgische Muziek lanceert Radio 2 een gloednieuwe podcast: 'Wereldhits van bij ons'. In de podcast hoor je artiesten zelf aan het woord over hun internationale successen. Je krijgt een unieke blik achter de schermen, dat wil je toch horen?

Nieuwsgierig? Luisteren kan via de Radio 2-app of via je favoriete podcastkanaal

Axelle Red over 'Sensualité'

Axelle Red breekt in 1993 internationaal door met 'Sensualité', een liedje dat op haar debuutalbum 'Sans Plus Attendre' staat. Axelle heeft er altijd van gedroomd om een klassieker te maken en dat is zeker gelukt met 'Sensualité'! Maar wist je dat het nummer bijna eerst 'Sexualité' was getiteld?

Adamo over 'Tombe La Neige'

In 1963 schrijft de piepjonge Salvatore Adamo 'Tombe La Neige'. Een wereldhit die zelfs in Japan en het Midden-Oosten in de hitlijsten belandt!

Wallace Collection over 'Daydream'

'Daydream' van Wallace Collection sloeg in als een bom. De band is hun album nog aan het afwerken als 'Daydream' al de wereld verovert. Vandaag heeft Sylvain Vanholme van Wallace Collection een haat-liefdeverhouding met de hit.

Soulsister over 'The Way to Your Heart'

'The Way to Your Heart 'komt uit in 1988 en wordt al snel een nummer 1 hit in België, maar het lied scoort ook in Nederland, Duitsland en Amerika! Straf als je weet dat Jan Leyers en Paul Michiels het nummer schreven op de zolderkamer van de jonge Jan Leyers. Zelfs niemand minder dan Jan Decleir is erbij als het nummer ontstaat!

Milow over 'Ayo Technology'

Milow heeft al twee albums uit als hij op zijn studentenkot zijn eigenzinnige versie van 'Ayo Technology' in mekaar bokst. Het is het begin van zijn internationale carrière en een roller coaster waar hij nog steeds opzit. 

Helmut Lotti over 'Tiritomba'

Eigenlijk is 'Tiritomba' al een heel oud liedje. Voor het eerst uitgebracht in 1934 door Joseph Schmidt een Oostenrijks-Roemeens tenorzanger. Maar het is de versie van Helmut Lotti die de hitlijsten haalt en die iedereen vandaag kan meezingen

Danzel over 'Pump It Up'

Danzel doet in 2003 mee aan de éérste editie van Idool. In de nasleep van het programma krijgt hij de vraag om 'Pump It Up' te coveren. Het wordt een wereldhit en is het begin van zijn internationale carrière, die zich vandaag vooral in Polen en Rusland afspeelt. 

Ruth Mc Kenny over 'Rocking in the Street' 

Het liedje staat in 1978 vijf maanden nog stop in de BRT Top 30 en vandaag ruim 40 jaar later krijgt Ruth Mc Kenny er nog steeds zonder moeite zijn dansvloer mee vol. En dan te bedenken dat het liedje eerder toevallig is ontstaan! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!