Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

4 tips om veilig een auto op reis te huren

Erop uit

Aha!

di 18 jan. - 15:00

Ga je niet met je eigen vervoer op reis en ben je van plan om op reis niet alles met de benenwagen te doen? Dan kun je het overwegen om ter plaatse een auto te huren. Wel even opletten!
© Foto: Unsplash

Contract

Lees het contract aandachtig. Ook de kleine lettertjes! Vraag uitleg waar nodig, wees niet bang om over de voorwaarden te onderhandelen. Welke verzekeringen en toeslagen zijn in de contractprijs begrepen? Wat is het forfaitbedrag bij schade? Wordt het betaalde voorschot in het contract vermeld? Breng je de wagen binnen op een andere plaats, check dan even of dat extra kost.

Kredietsaldo

Meestal wordt bij het afhalen een waarborg via je kredietkaart gevraagd. Denk eraan dat dat bedrag ook geblokkeerd wordt op je kredietsaldo: je kunt het dus niet gebruiken tijdens je reis.

Inspecteer

Inspecteer de wagen nauwkeurig op krassen, blutsen of andere mankementen. Duid alles nauwgezet aan op het formulier, zodat je later niet moet opdraaien voor onterechte kosten. Maak eventueel foto's voor je ermee weg rijdt.

Terugbrengen

Inspecteer de wagen en vraag bevestiging van een medewerker van het verhuurkantoor. Dat kan natuurlijk niet als je de auto buiten de openingsuren terug brengt. Probeer dat dus te vermijden, of maak foto’s van de wagen. Als de afspraak is dat je de wagen terug moet brengen met een volle tank, doe dat dan ook. Moet het agentschap hem voltanken, dan betaal je daar dik voor.

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet