Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Chef Jelle Beeckman geeft kookinspiratie: "Met eieren kan je al héél veel doen!"

ma 23 mrt. - 9:29

Pasta, aardappelen, rijst, tomaten uit blik, melk, eieren, ... Wat maak je met die eentonige ingrediënten? Kan je er toch iets lekkers mee op tafel toveren? Jelle Beeckman, de Messy Chef, heeft wel enkele ideeën!

Eitjes

"Met eieren kan je heel veel doen" zegt Jelle. "Van spaghetti carbonara tot meer exotische gerechten als shaksukaMaak de klassieke spaghetti carbonara maar doe daar wat groentjes bij. Groene kool bijvoorbeeld. Als je de kool fijn snijdt, een beetje opbakt met look en ui kan je dat lekker onder de carbonara doen! Echt heerlijk!"

Met oud brood en ei kan je natuurlijk ook lekkere wentelteefjes maken. "Mensen worden creatief met wat ze in huis hebben", zegt Jelle. "Ik ook en ik merk dat wij nu veel meer tijd uit trekken om eten te koken. En we doen dat ook samen. Zeker mensen die nu niet naar Brussel moeten om te werken, maar thuis werken, hebben 's avonds tijd om samen te koken en te aperitieven."

Groenten gebruiken die je anders weggooit

"Bij pasta maak ik vaak ook sausjes met stukjes groente die veel mensen weggooien. De stam van de broccoli bijvoorbeeld. Ik snij die héél fijn, bak die fijne stukjes op, doe er wat melk bij en haal de mixer erdoor. En lekker kruiden! Dat is een geweldig sausje bij verse spaghetti. En meestal heb je al die ingrediënten gewoon in huis!"

Rijst

"Je kan rijst ook koud eten de dag nadien en er gebakken rijst van maken. Laat de rijst afkoelen, en bak die op met fijn gesneden groentjes en stukjes omelet erdoor. Héél lekker. Simpel en snel klaar!"

Je vindt The Messy Chef op Instagram en op zijn website

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet