Chef Jelle Beeckman geeft kookinspiratie: "Met eieren kan je al héél veel doen!"
In de keuken
ma 23 mrt. - 9:29

Eitjes
"Met eieren kan je heel veel doen" zegt Jelle. "Van spaghetti carbonara tot meer exotische gerechten als shaksuka. Maak de klassieke spaghetti carbonara maar doe daar wat groentjes bij. Groene kool bijvoorbeeld. Als je de kool fijn snijdt, een beetje opbakt met look en ui kan je dat lekker onder de carbonara doen! Echt heerlijk!"
Met oud brood en ei kan je natuurlijk ook lekkere wentelteefjes maken. "Mensen worden creatief met wat ze in huis hebben", zegt Jelle. "Ik ook en ik merk dat wij nu veel meer tijd uit trekken om eten te koken. En we doen dat ook samen. Zeker mensen die nu niet naar Brussel moeten om te werken, maar thuis werken, hebben 's avonds tijd om samen te koken en te aperitieven."
Groenten gebruiken die je anders weggooit
"Bij pasta maak ik vaak ook sausjes met stukjes groente die veel mensen weggooien. De stam van de broccoli bijvoorbeeld. Ik snij die héél fijn, bak die fijne stukjes op, doe er wat melk bij en haal de mixer erdoor. En lekker kruiden! Dat is een geweldig sausje bij verse spaghetti. En meestal heb je al die ingrediënten gewoon in huis!"
Rijst
"Je kan rijst ook koud eten de dag nadien en er gebakken rijst van maken. Laat de rijst afkoelen, en bak die op met fijn gesneden groentjes en stukjes omelet erdoor. Héél lekker. Simpel en snel klaar!"
Je vindt The Messy Chef op Instagram en op zijn website.