Creatief met pompoen: een heerlijk zoet Turks pompoendessert!
wo 30 okt. - 10:30
Oktober is pompoenmaand. In het straatbeeld, maar ook in ons bord. Wij maken vandaag een Turks pompoendessert!
Oktober betekent pompoenseizoen. Niet alleen verschijnen pompoenen in het straatbeeld, ze komen natuurlijk ook op ons bord terecht. Meestal maken wij er soep van, maar er zijn nog andere manieren om pompoenen klaar te maken.
De populaire hobbykok Beyhan Agirdag uit Maasmechelen heeft een origineel Turks recept voor een pompoendessert.
INGREDIËNTEN
- 700 gr pompoen
- 250 gr suiker
- kruidnagel of kaneelstokjes
- walnoten
BEREIDING
- Schil de pompoen en snijd in blokjes.
- Doe in een kookpan en voeg suiker toe.
- Minimum twee uur laten rusten tot de suiker smelt.
- Laat daarna ongeveer een half uur op een zacht vuurtje staan.
- Kruiden en walnoten toevoegen.
- Laat afkoelen en serveer met ijs, room of tahini als dessert.
Smakelijk !