Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1000 Klassiekers

Greta vervult belofte aan overleden echtgenoot: "Het liedje 'Somewhere over the rainbow' staat met een regenboog op zijn graf"

zo 27 dec. - 2:00

‘Somewhere over the rainbow’ van Israel Kamakawiwo’ole heeft voor Greta en haar man een speciale betekenis. Ze hoorden het nummer overal: in de auto, op reis, op café. Ze maakten aan elkaar een belofte: als één van hen zou overlijden, dan kwam dit nummer op hun grafsteen. Niemand kon voorspellen dat Greta’s man er een jaar later niet meer zou zijn.
© Radio 2

"Wij hoorden het nummer 'Somewhere over the rainbow' overal: op reis, in de auto, op de motor... Tijdens een vakantie in Turkije zaten wij op een terras en toen speelde dit nummer op de radio. We kregen een stukje van een regenboog te zien. Dat moment was zo mooi en intens. We hebben daar beslist: als één van ons zou overlijden, dan plaatsen we de titel van dit nummer met de afbeelding van een regenboog op onze grafsteen", vertelt Greta. "We konden toen niet weten dat mijn man tien maanden later zou overlijden. Ik wou mijn belofte nakomen en heb dus het nummer 'Somewhere over the rainbow' op de grafsteen laten zetten, samen met de gravering van een regenboog." 

Als ik het nummer 'Somewhere over the rainbow' op de radio hoor, dan moet iedereen stil zijn. Dat is geen triest moment, maar eentje van blijdschap.

— Greta

"Wanneer ik nu naar het graf van mijn man ga... Dan denk ik aan alle prachtige herinneringen die we hebben gehad. Als het nummer 'Somewhere over the rainbow' toevallig op de radio speelt, dan moet iedereen stil zijn. Mijn vriend zet de radio dan harder en dan genieten wij samen van het nummer. Dan denk ik aan de mooie momenten. Dat is eigenlijk geen triest moment meer maar een moment van blijdschap."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet