Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1000 Klassiekers

Heidi's broer raakte verlamd en koos voor euthanasie: "'Hello' van Adele speelde toen we de laatste keer frietjes aten. Dat nummer blijft voor altijd ons moment'

do 24 dec. - 3:03

Het nummer ‘Hello’ van Adele speelde in de auto toen Heidi met haar verlamde broer Bart voor de laatste keer frietjes at, met zicht op het park van Schilde. Een bijzondere plek vol jeugdherinneringen. Enkele maanden later koos Bart voor euthanasie. Heidi koestert dit nummer, ze ervaart het als iets positief. Iets van haar en haar broer.
© Radio 2

"De cd van Adele is voor mij enorm belangrijk, specifiek het nummer 'Hello'. Vier jaar geleden is mijn broer overleden en een paar weken voor zijn euthanasie zijn wij in het park van Schilde nog frietjes gaan eten. Dat was één van de laatste dingen die wij samen gedaan hebben. Het nummer 'Hello' is altijd blijven hangen. Ze zingt daarin: 'hello from the other side'. En dat gevoel heb ik nu ook, mijn broer is aan 'the other side'", vertelt Heidi. "Ik zet soms de hele tijd het nummer Hello op. Meestal doe ik dat wanneer ik alleen ben. Dat is mijn moment met mijn broer, ons moment."

Mijn broer wou niet dood, hij hield van het leven. Maar hij kon zo niet verder.

— Heidi

Euthanasie 

"Mijn broer Bart is overleden op 56-jarige leeftijd. Hij was iemand die zot was van sporten, uitdagingen, gevaarlijke dingen of moeilijke dingen. Hij is zwaar ten val gekomen en was volledig verlamd. Hij kon een beetje stappen maar dat was niet genoeg voor een man met zoveel pit en leven. Hij had echt een passie om te leven. Op een dag kreeg ik telefoon, hij overwoog euthanasie. En ik begrijp zijn beslissing. Mijn broer wou niet dood, hij hield van het leven." 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet