Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1000 Klassiekers

Klassieker met een verhaal: Ingrid verloor haar zoon in een auto-ongeluk. "Als ik 'Never Alone' hoor denk ik aan Jan. Alsof hij zegt: je gaat nooit alleen zijn"

vr 25 dec. - 8:30

Toen Jan op 13 januari 2008 na een avondje uitgaan met vrienden ‘s ochtends naar huis reed, stierf hij in een auto-ongeluk. Het nummer ‘Never alone’ van '2 brothers on the 4th floor' was Jan zijn favoriete nummer. Enkele maanden voor zijn ongeluk zei hij toevallig tegen zijn mama Ingrid: ‘Dit nummer moet je ooit op mijn begrafenis spelen’.
© Radio 2

"Als ik dood ben, dan moet je dat nummer draaien". Dat zei Jan tegen zijn mama nietsvermoedend toen hij de auto aan het wassen was. Een half jaar later verongelukt Jan in een auto-ongeluk. "Als ik naar die tekst van 'Never alone' luister, dat geeft mij het gevoel van: mama, je zal nooit alleen zijn. Precies of Jan zegt, ik zal er altijd zijn voor je", vertelt Ingrid.

De plaats van zijn auto-ongeluk, dat is voor mij een plek waar hij nog is. Een plek waar zijn ziel vertrokken is.

— Mama Ingrid

Vlinders 

Voor Ingrid is de plaats waar hij het auto-ongeluk kreeg, een belangrijke plek. "Dat is de plaats waar hij voor ons nog is. Ik dacht vorig jaar, hier moeten we iets mee doen. Iets met vlinders. Want dat is de plek waar zijn ziel is vertrokken. We hadden dat mooi versierd met vlinders en op een bepaald moment waren die vlinders allemaal weg. Zijn vrienden hebben gemerkt dat ik daar niet goed van was. En ze hebben dan samen met mijn dochter die boom terug vol vlinders gehangen. Ik wil ze nog eens vanuit de grond van mijn hart bedanken, die weten niet half hoe blij ik daarom ben."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet