Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Grootste pompoen van België weegt meer dan een ton

ma 7 okt. - 10:13

In Kasterlee is dit weekend de grootste pompoen van het land gewogen. Mario Vangeel kweekte een exemplaar van maar liefst 1016,5 kilogram.

In Kasterlee, het pompoendorp bij uitstek, is Mario Vangeel de winnaar geworden van het Belgisch kampioenschap pompoenkweken. De weegschaal gaf 1016,5 kilogram aan. Mario is sinds 2012 pompoenkweker. Hij kreeg het virus over van zijn schoonbroer.

Welke producten ik ze geef, ga ik uiteraard niet verklappen!

Begin april ging het zaadje van de winnende pompoen in de grond. Hij kreeg het van de plaatselijke Pompoenclub. Half juni heeft hij het bevrucht met een mannelijke bloempje. "Het geheim is goed zaad planten, veel water geven en de juiste voedingsstoffen gebruiken. Welke producten ik ze geef, ga ik uiteraard niet verklappen", zegt een fiere Mario.

Hij kreeg ook veel steun van zijn vrouw die het goed vond dat hij veel tijd aan zijn pompoen schonk. Zijn schoonvader hielp hem met het verzorgen van zijn recordexemplaar. Soep kan je er niet van maken, want de pompoen zit vol zaad. Dat wordt gedroogd en gaat dan weer naar de club, die het zaad kan veilen. Volgend weekend trekt Mario met de pompoen nog naar het Europees kampioenschap in Duitsland. Daar hoopt hij opnieuw als winnaar uit de bus te komem.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet