Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Ontdek de 12 afleveringen van de nieuwe Radio 2-podcast: 'Wereldhits van bij ons'

radio 2 stelt voor

ma 29 mrt. - 6:00

Voor De Week van de Belgische Muziek lanceert Radio 2 een gloednieuwe podcast: 'Wereldhits van bij ons'. In de podcast hoor je artiesten zelf aan het woord over hun internationale successen. Je krijgt een unieke blik achter de schermen, dat wil je toch horen?
plaat
© Getty

Nieuwsgierig? Luisteren kan via de Radio 2-app of via je favoriete podcastkanaal

Rocco Granata over 'Marina' 

Wanneer hij in 1959 de hit ‘Marina’ uitbrengt, verovert Rocco Granata wereldwijd alle hitlijsten. Het is de start van een succesvolle, internationale carrière als zanger, componist en platenbaas. Het nummer werd wereldwijd meer dan 500 keer gecoverd! Maar ontstond ooit tijdens een improvisatie-optreden. Het nummer was ook nog niet af toen hij het opnam in de muziekstudio.

Lost Frequencies over 'Are You With Me' 

In 2014 brengt Felix De Laet, de man achter Lost Frequencies, het nummer ‘Are You With Me’ uit. Wist je dat het gebaseerd is op een Amerikaans countrynummer?

Samantha en Leo Caerts over 'Eviva España'

In 1971 schrijft muzikant en componist Leo Caerts het nummer ‘Eviva España’ voor zangeres Samantha. Het was een wereldwijd succes! Meer dan 100 andere artiesten maakten een cover in verschillende talen, in totaal werd het nummer dan 40 miljoen keer verkocht. Hoe kijken Leo en Samantha terug op deze belangrijke periode in hun leven? 

Kate Ryan over 'Désenchantée' 

Kate Ryan is 21 jaar oud wanneer in 2002 haar tweede single ‘Désenchantée’ uitkomt, een cover van Mylène Farmer. Een schot in de roos! Het nummer wordt een wereldhit en geraakt maar liefst in 35 landen op nummer één in de hitlijsten. Het brengt Katrien Verbeeck, de officiële naam van Kate Ryan, op de grote podia in binnen- en buitenland.

Axelle Red over 'Sensualité'

Axelle Red breekt in 1993 internationaal door met 'Sensualité', een liedje dat op haar debuutalbum 'Sans Plus Attendre' staat. Axelle heeft er altijd van gedroomd om een klassieker te maken en dat is zeker gelukt met 'Sensualité'! Maar wist je dat het nummer bijna eerst 'Sexualité' was getiteld?

Adamo over 'Tombe La Neige'

In 1963 schrijft de piepjonge Salvatore Adamo 'Tombe La Neige'. Een wereldhit die zelfs in Japan en het Midden-Oosten in de hitlijsten belandt!

Wallace Collection over 'Daydream'

'Daydream' van Wallace Collection sloeg in als een bom. De band is hun album nog aan het afwerken als 'Daydream' al de wereld verovert. Vandaag heeft Sylvain Vanholme van Wallace Collection een haat-liefdeverhouding met de hit.

Soulsister over 'The Way to Your Heart'

'The Way to Your Heart 'komt uit in 1988 en wordt al snel een nummer 1 hit in België, maar het lied scoort ook in Nederland, Duitsland en Amerika! Straf als je weet dat Jan Leyers en Paul Michiels het nummer schreven op de zolderkamer van de jonge Jan Leyers. Zelfs niemand minder dan Jan Decleir is erbij als het nummer ontstaat!

Milow over 'Ayo Technology'

Milow heeft al twee albums uit als hij op zijn studentenkot zijn eigenzinnige versie van 'Ayo Technology' in mekaar bokst. Het is het begin van zijn internationale carrière en een roller coaster waar hij nog steeds opzit. 

Helmut Lotti over 'Tiritomba'

Eigenlijk is 'Tiritomba' al een heel oud liedje. Voor het eerst uitgebracht in 1934 door Joseph Schmidt een Oostenrijks-Roemeens tenorzanger. Maar het is de versie van Helmut Lotti die de hitlijsten haalt en die iedereen vandaag kan meezingen

Danzel over 'Pump It Up'

Danzel doet in 2003 mee aan de éérste editie van Idool. In de nasleep van het programma krijgt hij de vraag om 'Pump It Up' te coveren. Het wordt een wereldhit en is het begin van zijn internationale carrière, die zich vandaag vooral in Polen en Rusland afspeelt. 

Ruth Mc Kenny over 'Rocking in the Street' 

Het liedje staat in 1978 vijf maanden non stop in de BRT Top 30 en vandaag ruim 40 jaar later krijgt Ruth Mc Kenny er nog steeds zonder moeite zijn dansvloer mee vol. En dan te bedenken dat het liedje eerder toevallig is ontstaan! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet