Plage Préférée
Recept: gebakken vlaswijting met moghrabieh, artisjok, cantharellen en luchtige jus van noordzeebouillabaise
wo 17 jul. - 2:34

Ingrediënten (4 personen)
- 600 gram vlaswijtingfilet met vel
- 120 gram moghrabieh (Libanese parelcouscous, te koop in speciaalzaak) of couscous
- 4 artisjokken
- 1 ui
- 1 teen look
- 40 cl witte wijn
- 80 gram cantharellen
Jus van bouillabaisse
- 1 kilogram visgraten (van vlaswijting)
- 500 gram strandkrab
- 500 gram garnalenkoppen
- 50 gram tomatenpuree
- 1 venkel
- 1 stengel witte selderij
- 1 ui
- 3 tenen look
- 1 snuifje poeder van gerookte paprika
- 1 draadje Belgische saffraan
- 1 fles witte wijn
- 5 cl pernod
- 1 bosje tijm
- 40 gram goede boter
Aan de slag
Vlaswijting
Kruid de vlaswijting met peper en zout, bak gaar.
Moghrabieh
Kook de couscous 15 minuten in gezouten water.
Artisjok
Snij de bodem eruit, snij de ui grof, snipper de look. Stoof de look aan, voeg de ui toe, leg de artisjokbodems erop, bevochtig met witte wijn, laat garen onder een boterpapier.
Cantharellen
Maak de paddenstoelen schoon. Bak ze kort op in boter, kruid met peper en zout.
Jus van bouillabaisse
Braad de visgraten met de krab en de garnalenkoppen 15 minuten in de oven op 240°C. Voeg de tomatenpuree toe, laat nog 5 minuten verder branden. Stoof de groenten aan, doe de graten, strandkrab en garnalenkoppen erbij. Voeg saffraan, paprikapoeder, witte wijn, pernod en tijm toe. Zet onder met water, laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Zeef. Mix 15 cl van de jus op met 40 g goede boter.