Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Vader Marc en dochter Sofie waren 'Meat loaf' in playbackshows: "We wonnen ooit een ijskast vol eten!"

wo 30 dec. - 16:10

Marc Verhofstadt en Sofie Verhofstadt uit Melle, vader en dochter, traden vroeger op in playbackshows. Ze wonnen de ene prijs na de andere met het nummer ‘Paradise by the Dashboard Light’ van Meat Loaf. Bij het horen van dit nummer komen alle fijne, warme herinneringen terug naar boven.

Playbackwedstrijden 

“Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin: mijn ouders zongen veel, ze luisterden ook altijd naar de radio. Ik hoorde altijd en overal muziek. Waardoor ik eigenlijk als kleuter constant aan het zingen was: thuis, op school, op familiefeestjes. Het zat er echt van jongs af aan in”, vertelt Sofie.  
 
“Het nummer ‘Paradise by the dashboard light’ van Meat Loaf springt er wel echt uit. Wij hebben daar héél goede herinneringen aan. Playbackshows waren volop in en samen met mijn papa ben ik dat nummer beginnen playbacken”, vertelt Sofie. "Mijn mama die maakte onze kleren voor op het podium, mijn papa zorgde ook voor een soort vuurwerkbak voor bij ons optreden. We deden eigenlijk mee met het hele gezin (lacht)" “Om iedereen te verrassen hebben wij dan eens meegedaan met een wedstrijd in Dendermonde. En we hebben die nog gewonnen ook! Ik dacht dat ik door de grond ging (lacht)”, vertelt vader Marc.  

Als wij dat nummer horen, dan worden wij eigenlijk echt die muzieksterren.We komen tot leven en worden Meat Loaf!

— Marc en Sofie

Prijzen 

Marc en Sofie hadden de smaak te pakken en wonnen de ene wedstrijd na de andere. “We hebben veel prijzen gewonnen, ik denk bijna heel mijn uitzet hier thuis (lacht). Maar de hoofdprijs was toch: een ijskast vol eten!” “En ik reed met een kleine Ford Fiësta, ik kreeg die er niet in (lacht)”, vertelt Marc.  
 
“Als ik dat nummer nu terug op de radio hoor... Dan komen alle herinneringen aan die optredens terug.” “Je krijgt flashbacks van vroeger en dat spookt echt door je geest. Dat doet iets met je. Dat nummer laat echt sporen na.” 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet