Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

VZW Orbit vraagt alternatieve straf voor brandstichter(s) asielcentrum Bilzen

wo 13 nov. - 6:04

De persoon of personen die brand hebben gesticht in het toekomstig asielcentrum van Grote Spouwen zijn nog niet gevat. Maar de VZW Orbit die zich inzet voor diversiteit en migratie, pleit voor een alternatieve straf.
© foto: vrt.nws

Als er racisme en haatgevoelens in het spel zijn, heeft een alternatieve straf meer effect dan een gevangenisstraf of een boete, zegt Didier Vanderslycke van de VZW Orbit: "Het is voor de dader dan beter om te leren omgaan met eigen gevoelens van agressie tegen mensen met een andere huidskleur of culturele achtergrond, vinden we. En een rechter kan zo'n alternatieve straf opleggen."

Wennen

Dat inwoners ongerust zijn over de komst van een asielcentrum is volgens Fedasil, de dienst die de opvang van asielzoekers in ons land organiseert, normaal. Maar de angst ebt snel weg zodra de asielzoekers er zijn, zegt Michael Kegels: "Het is vooral het straatbeeld dat wijzigt. Mensen zien het aan de bushalte en in de scholen en sportverenigingen waar meer kinderen met een migratieachtergrond komen. Maar de angsten die mensen op voorhand hebben, worden geen realiteit."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet