Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Chauffeurs botsen op nachtelijke versperringen aan Warande in Halle

do 29 aug. - 4:44

Onbekenden versperren de Warande in het Halse gehucht Essenbeek ter hoogte van de snelheidsremmers. Dat is niet zonder gevaar want de vandalenstreken zouden al drie keer een ongeval hebben veroorzaakt.
© Foto: Radio 2

Al maanden geleden werden er door het Halse stadsbestuur twee snelheidsremmers geplaatst op de Warande. De bewoners klaagden al jaren over te hoge snelheden in hun straat. Die snelheidsremmers kwamen er in de vorm van betonnen bloembakken. Maar sinds kort gaan die dus gepaard met hindernissen

Ongeval

Randy Schouten uit Dworp is één van de slachtoffers van de hindernissen. “We zijn op twee betonblokken gereden. Het resultaat was een herstelling van 500 euro aan de wagen van mijn vriendin. De airco herstellen kostte nog eens 500 euro maar die hebben we niet vervangen. Ik heb nu al vernomen dat er al zeker twee ongevallen zijn gebeurd omdat mensen daar plots voor hindernissen moesten uitwijken. Eén keer heeft iemand er een vuilnisbak neergezet. Ik heb het intussen al twee keer opgeruimd", vertelt Randy. Naast een vuilnisbak, werd er ook al wegsignalisatie geplaatst als hindernis. “Dit zijn gewoon levensgevaarlijke vandalenstreken”, zegt Randy.

Dader(s)?

De vraag is nu wie er achter de feiten zit. Bij de politie kwamen er nog geen meldingen binnen. “Onze verkeersdienst is niet op de hoogte van incidenten daar”, zegt woordvoerder Jeroen Beke Smets van de politiezone Zennevallei. “Zomaar dingen plaatsen op de openbare weg kan natuurlijk niet en veroorzaakt gevaarlijke situaties. Daarom vragen we dat mensen die daardoor een ongeval hadden ons zeker contacteren om er melding van te maken. Dan kunnen we daar zeker aandacht aan besteden.” Ook bij de stadsdiensten is er nog geen weet van incidenten. Het is onduidelijk of het kwajongensstreken zijn dan wel doelgericht vandalisme uit onvrede door de komst van de remmers. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet